Nově zpřístupněný ostrůvek zámeckého rybníka ožije. Bude tady odpolední párty s živou hudbou
Nově zpřístupněný ostrůvek na zámeckém rybníce. Zdroj: město Jirkov
Co se chystá

Jirkov – V Jirkově o tomto víkendu zahájili na Červeném Hrádku kulturní sezónu. Lidé se mohou těšit na spoustu tradičních akcí, ale i několik novinek. Jednou z nich je třeba Ostrovní párty na zámeckém rybníce.

Hned v květnu čekají Jirkovany dvě velké akce pod širým nebem. V sobotu 13. května to bude Myslivecký den na Červeném Hrádku, v rámci níž se mohou těšit na výstavu psů loveckých plemen, přehlídku trofejí či ukázky vábení zvěře. Jen o týden později se zaplní areál u knihovny, kde je v rámci tradičního festivalu Kludského zahrada připravený mix hudby, divadla a zábavy pro děti i dospělé.

Na červen si pracovníci Kulturního, vzdělávacího a informačního zařízení v Jirkově (KVIZ) připravili jednu zajímavou novinku. Využijí loni zpřístupněného ostrůvku na zámeckém rybníce a uspořádá tam odpolední párty. „Bude to takový příjemný letní piknik s živou bluesovou hudbou a smyčcovým kvartetem,“ prozradil ředitel KVIZu Bedřich Fryč. Ostrovní párty se bude konat v neděli 18. června.

V druhé polovině června se Jirkov zapojí do projektu Města čtou, na léto je plánovaný také koncert Wabiho Daňka. Kouzlo večerního zámku si budou lidé moci vychutnat během srpnové Hradozámecké noci.

A v kalendáři samozřejmě zůstaly stálice, které každý rok navštěvují tisíce lidí. Mistrovství ve svíčkové (2. září) bude letos zřejmě rozšířené o další pódium. Konat se samozřejmě bude i tradiční Hornická pouť (9. září).

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru