Červený Hrádek je nově nasvícen. Zámek září do dáli
Foto: Roman Dušek a Marek Lukáš
Chomutov

Jirkov - Červený Hrádek má nové venkovní osvětlení. A ne jen tak ledajaké. Šest úsporných LED reflektorů, které na něj míří, dokáže budovu světelně „nabarvit“ na jakýkoli odstín a třeba i vícebarevně.

Libovolné množství barev se dá využít k různým příležitostem, například při volbách či významných dnech může zámek svítit jako trikolóra apod. Klasické, a tedy nejčastější osvětlení fasády bude v barvě zlaté.

„Nové osvětlení byla nutnost, protože to dosavadní bylo drahé a už téměř nefunkční,“ vysvětluje autor nápadu, ředitel KVIZu Marek Lukáš.

Památka bude nasvícena celoročně - s počínajícím stmíváním se programovatelný systém začne sám rozsvěcovat a s rozedněním zhasínat.

0702hradek1

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru