Slunce nejen v duši. Jsou před námi nádherné dny bez jediného mráčku
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Takhle sympatická dáma v Česku už dlouhou dobu nebyla. A to tlaková výše se středem víceméně přímo nad Českem, kterou Němci nazvali Elisabeth. Právě díky ní se v následujících několika desítkách hodin můžeme těšit na úplně vymetenou oblohu.

Takže sbohem, mraky! Na běžkování, lyžování, sáňkování a podobně tím pádem budou skvělé podmínky, vrcholy Krušných hor v tuto chvíli pokrývá cca 20 až 30 cm (zmrzlého) sněhu. Třeba na Moldavě se to běžkaři jen hemžilo, přinejmenším o uplynulém víkendu. Zprvu to vypadalo, že Elisabeth kromě slunečních paprsků přinese také třeskuté mrazy, na ty se ale nakonec vyprdla. Nevadí, tak příště. Nebo ne?

7. února: Jasno, pouze ráno sporadicky mlhy a po obědě špetička vysoké oblačnosti. Odpolední maxima okolo -2 až 2 °C, ranní minima kolem -5 až -9 °C.

8. února: Jasno, kromě sporadických ranních mlh všude jen a jen jasná obloha. Odpolední maxima okolo -2 až 2 °C, ranní minima kolem -5 až -9 °C.

9. února: Jasno, až na ranní sporadické mlhy a potom trochu vysokých oblaků. Odpolední maxima okolo -1 až 3 °C, ranní minima kolem -4 až -8 °C.

Jak by to mohlo být s maximálními teplotami v dalších dnech? Takto:

10. února: okolo 1 až 5 °C
11. února: okolo 1 až 5 °C
12. února: okolo 3 až 7 °C
13. února: okolo 5 až 9 °C
14. února: okolo 6 až 10 °C
15. února: okolo 4 až 8 °C
16. února: okolo 7 až 11 °C
17. února: okolo 8 až 12 °C
18. února: okolo 6 až 10 °C
19. února: okolo 4 až 8 °C
20. února: okolo 7 až 11 °C

Tak tenhle výhled teplot je fakt nechutnej! Snad nejbližší dny nebudou posledními dny zimních radovánek?!

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru