Hovězí skály, Najštejnské bučiny, Buky na Bouřňáku a Pekelské údolí. Ústecký kraj má čtyři nové přírodní památky
Krušné hory. Ilustrační foto CC0
Chomutov

Ústecký kraj - Úkolem Krajského úřadu Ústeckého kraje v oblasti životního prostředí je mimo jiné zajistit dostatečnou ochranu evropsky významných lokalit. V současnosti je v působnosti krajského úřadu již 73 přírodních památek, 27 přírodních rezervací a dvě smluvně chráněná území. V letošním roce byly schváleny čtyři přírodní památky, a to Hovězí skály, Najštejnské bučiny, Buky na Bouřňáku a Pekelské údolí.

Všechny čtyři přírodní památky jsou součástí evropsky významné lokality Východní Krušnohoří. Pro tyto památky je nutná zvláštní územní ochrana za účelem podpory populací zjištěných vzácných druhů lesních společenstev se vzácnými druhy živočichů, rostlin, popřípadě i hub.

„V příštích dvou letech plánuje Ústecký kraj vyhlásit další čtyři přírodní rezervace a sedm přírodních památek, převážně na území Krušných hor,“ sdělila 1. náměstkyně hejtmana Lubomíra Mejstříková a dodala: „Přestože je Ústecký kraj považován za průmyslovou oblast, příroda je zde úžasná. Stav přírody má nepochybně vliv i na kvalitu života lidí. Protože mám v gesci oblast životního prostředí, se zájmen sleduji veškerou činnost odboru životního prostředí a zemědělství krajského úřadu, kde pracuje řada skvělých odborníků.“

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru