V Klášterci zvítězila strana současného starosty Štefana Drozda
Starosta Klášterce Štefan Drozd. Foto archiv: Oldřich Hájek
Chomutov

Klášterec nad Ohří - Obyvatelé Česka dva dny rozhodovali o novém složení zastupitelstev obcí. Dle zatím neoficiálních výsledků zvítězila v Klášterci nad Ohří strana Máme rádi Klášterec – STAN s 32,61 % hlasů, v zastupitelstvu získala 8 mandátů.

Druhé místo obsadilo Hnutí ANO 2011 s 26,86 % hlasů a získalo tak 7 mandátů. Dvě zastupitelská křesla obsadí Zdraví Sport Prosperita, s 8,78 % hlasů se umístili na třetím místě.

Mandáty si dále rozdělí SEN 21 a Zelení pro Klášterec (2 mandáty), Za Klášterec lepší (1 mandát) a Společně pro lepší Klášterec s podporou SPD (1 mandát). Do zastupitelstva nově neusednou strany ODS a KSČM, které nezískaly potřebných 5 % hlasů.

Volební účast byla pouze 34,69 %, což znamená jen velmi mírné zvýšení oproti roku 2018. Pokud nebudou podány návrhy na neplatnost voleb, bude po zákonné lhůtě svoláno ustavující zastupitelstvo.

 
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru