Letečtí záchranáři Ústeckého kraje cvičili na jezeře Milada záchranu z vodní hladiny
Foto: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje
Chomutov

Ústecký kraj - V první polovině září probíhalo na jezeře Milada, které leží mezi Ústím nad Labem a Teplicemi, cvičení složek integrovaného záchranného systému. Letečtí záchranáři Hasičského záchranného sboru a Letecké záchranné služby Ústeckého kraje nacvičovali za pomoci vrtulníku LZS Ústeckého kraje záchranu z vodní hladiny. 

Hlavním cílem výcviku bylo procvičení záchranných prací z vodní hladiny pomocí vrtulníku, procvičení signálů a komunikace mezi záchranáři a pilotem vrtulníku a součinnost složek IZS. Výcviku se zúčastnili kromě záchranářů LZS a HZS Ústeckého kraje také členové Horské služby a příslušníci Policie ČR.

Společným výcvikem se zúčastněné složky IZS připravují na záchranu tonoucích či zraněných osob ze stojatých i tekoucích vod a na mimořádné události typu povodně.

2209usteckykrajnacvikzachranyzvodnihladiny2

Foto: Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje

 

 

 

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru