O prvním podzimním víkendu se dočkáme letních teplot!
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Je vysoce pravděpodobné, že v nejbližších dnech rtuť v teploměrech atakuje tropickou třicítku. Umožní to Peggy, poměrně rozsáhlá tlaková níže se středem u Britských ostrovů. Její východní strana napomůže tomu, že do střední Evropy pronikne teplý vzduch z jižnějších zeměpisných šířek.

V pondělí (5. září) by se maxima mohla pohybovat v rozmezí 27 až 31 °C, ojediněle 31 až 33 °C, a tak by mohl padnout nejeden rekord. I když, před 49 lety byly zaznamenány opravdu extrémní hodnoty. Příkladem v Düsseldorfu 32,4 °C. Konec napínání, návrat třicítek hrozí pouze na západě Německa a v Beneluxu. V české kotlině jsou tropy pasé. Oteplení však nikoli. To nejméně vzdálené, víkendové, ale rekordy určitě nepřekoná. Třeba v Ústí nad Labem 3. září 1991 měli až 29,0 °C, to teď fakt nehrozí. Ani později, ostatně už je podzim.

V pátek 2. září přes den naměříme okolo 19 až 23 °C, ráno pak kolem 12 až 8 °C. Zpočátku jasno až skoro jasno, stejně tak i večer, mezitím až oblačno beze srážek.

V sobotu 3. září přes den naměříme okolo 19 až 23 °C, ráno pak kolem 11 až 7 °C. Zpočátku jasno až skoro jasno, potom se postupně jakoby zatáhne a nešokuje přeháňka.

V neděli 4. září přes den naměříme okolo 21 až 25 °C, ráno pak kolem 13 až 9 °C. Mraků dosyta, zato srážek ani do polosyta. Ojediněle možná slabá přeháňka, přinejlepším.

V pondělí 5. září přes den naměříme okolo 21 až 25 °C, ráno pak kolem 14 až 10 °C. Mraků habaděj, ale dešťových kapek ani omylem.

Sem tam by teploměr mohl ukázat až okolo 26 °C, více očekávat nelze. Tak kdyžtak za teplem na ten západ. A co se dlouhodobého výhledu týče, ten už s ničím žhavým nepočítá. Naopak, podzim se začne ujímat vlády.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru