Chomutovská nemocnice má nového ředitele. Stal se jím primář gynekologicko-porodnického oddělení Michal Zeman
MUDr. Michal Zeman, Ph.D. Foto zdroj: Krajská zdravotní, a.s.
Chomutov

Chomutov - Krajská zdravotní, a. s., (KZ), která sdružuje sedm zdravotnických zařízení v Ústeckém kraji, má od 1. srpna 2022 nového ředitele ve své chomutovské nemocnici. Na pozici ředitele odštěpného závodu Krajské zdravotní, a. s. – Nemocnice Chomutov, o.z., na základě výsledku výběrového řízení, nastoupil MUDr. Michal Zemana, Ph.D., primář tamního gynekologicko-porodnického oddělení.

Dosavadní ředitelka zdravotní péče Nemocnice Chomutov, o.z. MUDr. Irena Voříšková zůstává v KZ jako primářka anesteziologicko-resuscitačního oddělení chomutovské nemocnice.

„Chomutovská nemocnice v současnosti zažívá velmi přelomové období, v jejím areálu je realizovaná významná stavební investice, na kterou nejen pacienti z Chomutova a okolí dlouho čekali, ale v konečném důsledku ovlivní i zaměstnance. Hledali jsme proto do jejího čela někoho, kdo tento úkol společně s vedením Krajské zdravotní, a.s., dovede do zdárného konce. Doktor Zeman ve zdejší nemocnici dlouhodobě působí a zná ji. Přejeme mu v jeho funkci hodně úspěchů,“ říká generální ředitel Krajské zdravotní, a.s., MUDr. Petr Malý, MBA.

„Přestože nejsem původem zdejší rodák, tak zde dlouhodobě působím a jak se říká, zapustil jsem zde ony pomyslné kořeny, a to jak pracovně, tak soukromě. Čeká nás všechny hodně práce a také úsilí, to nezastírám, ale děkuji vedení Krajské zdravotní, a.s., za důvěru. Mým cílem jednoznačně je zkvalitnit zdravotní péči a služby v naší nemocnici a také pomoci zajistit všem kolegům zázemí, které odpovídá vyspělému zdravotnictví 21. století,“ komentuje svoji novou pozici MUDr. Michal Zeman, Ph.D.

V organizačním řádu KZ došlo v roce 2021 k významnému posunu, jímž se nově definuje pozice ředitele odštěpného závodu, tedy nemocnice. Dosavadní post ředitele zdravotní péče odštěpného závodu získal nové kompetence a zodpovědnosti. Konkrétně jde o větší pravomoci i odpovědnost především v provozních záležitostech, mzdové politice a hospodářském výsledku daného odštěpného závodu. Od 1. října 2021 se řediteli odštěpných závodů – nemocnic – stali Ing. Pavel Markalous v Mostě a Ing. Vladimír Kestřánek, MBA, DiS., v Litoměřicích.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru