FOTO: Takto aktuálně vypadá stavba šesti nových kilometrů dálnice u Loun
Foto: ŘSD
Chomutov

Louny - Stavba šest kilometrů dlouhého úseku dálnice D7 u Loun intenzivně pokračuje tak, aby Ředitelství silnic a dálni její první polovinu mohlo uvést do provozu v říjnu 2022. A na čem se nyní pracuje?

Na hlavní trase aktuálně probíhají montáže odvodnění drenáží, dále kabelové vedení pro systémy SOS, realizace aktivních zón, pokládka ochranné vrstvy štěrkodrtě a odvodňovací prvky, jako jsou žlaby.

Na mostech se realizují izolace a římsy, odláždění pod mosty a terénní úpravy. Dále probíhá stavba středové kanalizace a na konci úseku směrem na Prahu pak v rámci pilotové stěny probíhají zemní práce a provádí se základový trám.

Stavba začala v létě 2020 a její kompletní dokončení předpokládají silničáři koncem roku 2023. Zhotovitelem stavby v předpokládané hodnotě 977 milionů korun bez DPH je společnost Eurovia CS, a.s. a Herkul a.s.

Foto

edeniky 3529

edeniky 3527

Foto: ŘSD

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru