Přichází komáří invaze! Aktivita tohoto hmyzu je nyní mimořádná a může ještě růst
Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Jih Moravy a některá místa v Ústeckém kraji, zejména Mostecko, Teplicko a Ústecko. To jsou momentálně místa s nejvyšší aktivitou komárů. Informuje o tom Český hydrometeorologický ústav.

"Vydatné srážky vytvořily vhodné podmínky pro komáry. Na mnoha místech ČR je nyní jejich aktivita vysoká až mimořádná. Svědčí jim vzdušná vlhkost nad 40 %. Po deštích také vznikla vhodná stanoviště pro jejich larvy. Ty žijí ve vlhkém prostředí nebo přímo ve stojaté vodě," sdělují meteorologové, kteří rovněž zveřejnili mapu, na které je vidět aktivita tohoto nepříjemného hmyzu.

Lidskou krev sají pouze samičky komárů. Samci se živí květovým nektarem. Samice po vpichu do ranky vstřikují své sliny, které působí jako anestetikum, takže bodnutí hned necítíte. Způsobuje to také nepříjemné svědění. Na světě existuje přes tři a půl tisíce druhů komárů.

FV6rDoOXEAAI Du

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru