Krizový štáb monitoruje situaci ohledně romských uprchlíků, nejvíce jich je v těchto městech
Zdroj: www.kr-ustecky.cz
Chomutov

Ústecký kraj - V úterý 21. června 2022 zasedal Krizový štáb Ústeckého kraje (KŠÚK), aby řešil provoz Krajského asistenčního centra pomoci Ukrajině (KACPU) v dalším období. Schválená a přijatá usnesení pomohou řešit provoz a činnost centra v následujícím kalendářním měsíci.

Provozní doba KACPU od měsíce července by měla být omezena na 8:00 až 16:00 hodin od pondělí do pátku. O víkendech a státních svátcích bude KACPU jako registrační místo uzavřeno. Služby poskytnutí dočasného nouzového přístřeší však zůstanou zachovány non stop.

Krizový štáb nadále monitoruje situaci v regionu ohledně ukrajinských romských uprchlíků, v tuto chvíli jich eviduje celkem 79 (43 dospělých a 36 dětí). Nejvíce se jich vyskytuje ve městech Varnsdorf, Most a Litvínov.

Krajská zdravotní provozuje tzv. UA POINTY pro poskytování urgentní zdravotní péče pro uprchlíky ve svých nemocnicích v Ústí nad Labem, v Děčíně a v Mostě.

Krajský úřad nadále vyřizuje administraci k žádostem poskytovatelů ubytování (právnických osob) o uzavření smlouvy na poskytnutí finančních kompenzací za ubytování ukrajinských uprchlíků. K dnešnímu dni obdržel 271 žádostí o uzavření smlouvy a 718 žádostí o vyplacení kompenzací na základě uzavřených smluv. Ústecký kraj již proplatil podle těchto smluvních závazků finanční kompenzace poskytovatelům ubytování v souhrnné výši 54 milionů korun.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru