Obranu Pirátů vyztuží bek, který prošel místní mládeží. Z Mountfieldu přichází Jakub Váchal
Jakub Váchal. Foto: Piráti Chomutov
Chomutov

Chomutov - Většina posil pirátského A-týmu pro druhou ligu místní prostředí dobře zná, neboť ho poznala během mládežnických let, pochází odsud nebo jezdila do ROCKNET ARÉNY v roli soupeřů. Stejné je to i u nejnovějšího přírůstku do defenzivy, jímž je jednadvacetiletý Jakub Váchal, který v Chomutově debutoval mezi dospělými.


„Jedná se o mladého perspektivního obránce, který hrál dva roky stabilně první ligu a nahlédl i do extraligy,“ přibližuje manažer A-týmu Jiří Sochor. „Jeho fyzické parametry odpovídají obránci, kterého jsme do týmu hledali,“ vysvětluje nejnovější příchod. „Navíc je výhodou, že zná místní prostředí a některé spoluhráče,“ připojuje ještě.


Rodák z Plzně přišel pod Krušné hory v rozehrané sezóně 2017/2018. V té následující pomohl juniorům do semifinále play-off, během nějž museli mladíci vypomoci A-týmu, jehož kabinou se prohnala salmonelóza. Jakub Váchal odehrál první extraligový a zároveň seniorský mistrovský zápas 22. března 2019, kdy strávil na ledě téměř 22 minut domácího duelu s karlovarskou Energií.


První start za místní áčko si však připsal už v přípravném období v létě 2018, kdy odehrál dva zápasy stejně jako později v extraligové skupině o umístění. V létě 2019 se vydal do Hradce Králové, kde nastupoval za juniory a přidal dalších šest startů mezi tuzemskou elitou dospělých. Poslední dvě sezóny působil převážně v Chance lize, kde oblékal dres Kolína.


Nyní může rozšířit dva dosavadní chomutovské starty. „Měl jsem jasno, že ve druhé lize chci jedině do Chomutova, protože to tu znám a mám krásné vzpomínky,“ hlásí Jakub Váchal. „Soutěž neberu jako krok zpět, ale jako šanci hrát víc a ukázat, že na profesionální hokej pořád mám,“ uzavírá odchovanec Třemošné.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru