Chomutov podpoří projetky z peněz EU. Byla totiž schválena integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace 2021-2027
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

 

Chomutov - Dne 20. 6. 2022 byla Zastupitelstvem města Ústí nad Labem z pozice nositele nástroje ITI schválena Integrovaná strategie Ústecko-chomutovské aglomerace pro programové období 2021-2027, čímž došlo k zavržení více než 3letého přípravného procesu.

Díky schválení této Strategie bude v následujících letech realizován nástroj ITI Ústecko-chomutovské aglomerace, prostřednictvím kterého bude s využitím finančních prostředků z operačních programů EU možné podpořit strategické projekty, a to i v Chomutově.

V návaznosti na schválení této Strategie bude v následujících letech realizován nástroj ITI Ústecko-chomutovské aglomerace, prostřednictvím kterého bude s využitím finančních prostředků z operačních programů EU možné podpořit strategické projekty v rámci:

  • Dopravy – řešení cyklodopravy, výstavba terminálů, řešení bezpečnosti, nákup bezemisních a nízkoemisních vozidel, výstavba/modernizace trolejbusových/tramvajových tratí atd.
  • Životního prostředí – revitalizace veřejných prostranství, sídelní zeleně, energetické úspory, nakládaní s odpady atd.
  • Ekonomiky – dlouhodobá mezisektorová spolupráce,
  • Lidských zdrojů – infrastruktura mateřských a základních škol atd.
  • Kultury – revitalizace památek, knihoven, muzeí atd.
  • Udržitelného cestovního ruchu – budování infrastruktury cestovního ruchu apod.

Podpora těchto projektů v celé Ústecko-chomutovské aglomerace skrze nástroj ITI může dosáhnout výše přesahující 4,5 mld. Kč!

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru