Akce Dior: Stovky výrobků z tržnic v kraji mohou být padělky. Stály by dva miliony
Foto: Celní správa
Chomutov

Ústecký kraj - Téměř 800 kusů zboží podezřelého z porušení práva duševního vlastnictví v hodnotě bezmála 2 milióny korun zajistili celníci ústeckého úřadu při kontrolní akci na tržnici v Hřensku v okrese Děčín a v Hoře Sv. Šebestiána v okrese Chomutov.

V minulých dnech se uskutečnila v rámci celé České republiky kontrolní akce zaměřená na porušování práv duševního vlastnictví, do které bylo zapojeno více jak 170 celníků ze všech celních úřadů.

Ústečtí celníci při prohlídkách kamenných obchodů a stánků v Hřensku a v Hoře Sv. Šebestiána zajistili v průběhu těchto dnů celkem 749 ks zboží, u kterého vzniklo podezření z porušení práva majitelů ochranných známek.

"Jednalo se o textilní výrobky (154 ks), dětské hračky (11 ks), parfémy (91 ks), WC osvěžovače (72 ks), batohy, kabelky, peněženky, opasky (61 ks), sluchátka (22 ks), zapalovače (13 ks) a herbicidní přípravky (325 ks). Hodnota zajištěného zboží vyčíslená v ceně originálních výrobků dosáhla téměř 2 milionů korun," uvedla Petra Diriglová z Celního úřadu pro Ústecký kraj.

Zajištěné zboží převezli celníci do svých skladů, kde bude po dobu správního řízení uskladněno.

V případě, že se potvrdí podezření z porušení práva duševního vlastnictví a majitelé ochranných známek využijí tzv. zjednodušený postup, bude dané zboží zlikvidováno celním úřadem na náklady držitele ochranné známky. Zároveň osobě, u které bylo zboží zajištěno, budou celním úřadem vyčísleny náklady spojené se skladováním zboží.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru