Předpověď počasí na víkend: Modrá obloha a až 38 °C!
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Máme před sebou nejžhavější chvíle roku 2022 (a žhavější už letos možná nebudou...). Jak jste si možná povšimli, Francii sevřela mimořádná vlna veder. Přes den přes čtyřicet (samozřejmě ve stínu), v noci až sedmatřicet (stupňů Celsia). Modely s předstihem avizovaly, že horký vzduch o víkendu 18. a 19. června projde také střední Evropou. Jen nebylo jasné, do jaké míry. Nyní už je jasné, že do docela velké míry, vždyť se nejvyšší odpolední teploty přiblíží hranici 40 °C.

Pátek 17. června: Ráno i slunečno, resp. jasno až skoro jasno, ale potom hodně oblačnosti, byť z větší části vysoké. Nejvyšší odpolední teploty okolo 24 až 28 °C.

Sobota 18. června: V noci a zpočátku ráno vysoká oblačnost, pak už nic. Hasta la vista, mraky! Nejvyšší odpolední teploty okolo 31 až 35 °C, ojediněle možná ještě o trochu žhavější. Nejnižší ranní teploty kolem 17 až 13 °C, takže relativně chladno.

Neděle 19. června: I nedělní den se obejde bez mraků. Jako úplně. Nejvyšší odpolední teploty okolo 32 až 36 °C, sem tam 36 až 38 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 20 až 16 °C, čili najdou se místa, kde noc na neděli bude tzv. tropická (= teplota neklesne pod 20,0 °C).

Pondělí 20. června: V nočních/brzkých ranních hodinách od severozápadu dorazí studená fronta a s největší pravděpodobností se objeví bouřky. U nás na severozápadě budou nejslabší, naopak ve východní polovině republiky, především na jihu Moravy a v okolí, nejintenzivnější. Nejvyšší odpolední teploty okolo 20 až 24 °C, nejnižší ranní teploty kolem 18 až 14 °C.

Jste-li teplomilní, není důvod k depresi (ale máte-li místo krve tekutý dusík, upřímnou soustrast). Po většinu příštího týdne to vypadá na maxima okolo 26 až 30 °C, ale se sluncem a absencí bouřek už to bude horší... Nechme se překvapit. Ostatně, nic jiného nám ani nezbývá.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru