Studenti střední odborné školy v Chomutově jsou novodobí Prokopové Divišové
Novodobí Prokopové Divišové ze střední školy ESOZ Chomutov. Foto: ČEZ, Ota Schnepp
Chomutov

Chomutov – Motivační program Prokopa Diviše pro školní rok 2021/22, který pro studenty elektrooborů z partnerských škol Skupiny ČEZ již pošesté vyhlásila ČEZ Distribuce má své vítěze. V případě střední odborné školy v Chomutově, známé pod zkratkou „ESOZ Chomutov“ si tak devět nejlepších žáků tří různých elektrooborů převzalo diplomy a symbolické šeky s částkami 16, 11, 7 tisíc korun jako odměnu za své celoroční snažení v podzemních prostorách kostela sv. Kateřiny na náměstí 1. máje.

„Jsme rádi, že jako partnerská škola Skupiny ČEZ jsme do Motivačního programu Prokopa Diviše zapojeni od samého začátku. Bude to znít jako klišé, ale tento motivační program opravdu většinu našich žáků motivuje k lepším výkonům. Když teď pominu vlastní studium, tak sami hledají a hlásí se do soutěží navíc. Díky předchozímu distančnímu studiu, jemuž předcházelo uzavření škol pro prezenční výuku kvůli covidu, se také naučili být více on-line a věnovat se samostudiu. A co je hlavní, na finanční odměnu může dosáhnout každý, záleží jen na jeho píli a snaze,“ kvituje Lenka Demjanová, ředitelka školy.

Její slova potvrzuje i její předchůdce Jan Mareš, dnes náměstek ministra školství pro řízení sekce vzdělávání a mládeže, který se slavnostního předávání ocenění nejlepším rovněž zúčastnil: „Motivační program Prokopa Diviše je opravdu zajímavým programem už jen proto, že je motivačním pro všechny bez rozdílu. Na finanční odměnu tak může dosáhnout doslova každý. Prokop Diviš, a vlastně tím i ČEZ Distribuce, tak vyloženě říká – když budete dobří a budete chtít, počítáme s vámi.“

Motivační program Prokopa Diviše se zaměřuje na studenty elektro oborů vybraných středních škol napříč republikou. Oceněním a finanční odměnou chce ČEZ Distribuce studenty motivovat k dobrým školním výsledkům, účasti na studentských soutěžích nebo dalších aktivitách nad rámec běžné školní docházky. Poprvé byl vyhlášen ve školním roce 2016/17 pro pět partnerských středních škol Skupiny ČEZ. Od druhého ročníku se již tradičně zapojuje deset vybraných škol, a to z Plzně, Ostrova, Chomutova, Liberce, Kladna, Prahy, Hradce Králové, Pardubic, Olomouce a Ostravy. Hlavní motivací k dobrým studijním výsledkům je pochopitelně ocenění a peněžitá odměna 16 000, 11 000 a 7 000 Kč, dle umístění na 1. – 3. místě.

A kdo se tentokrát v Chomutově zařadil mezi novodobé Prokopy Diviše 21. století? V oboru elektrikář to jsou: 1. Adam Češka (E2. A), 2. David Luxa (E2. A) a 3. Josef Černý (E2. B); v oboru mechanik elektrotechnických zařízení 1. Jakub Kodejš (ME3. B, vloni třetí); 2. Jaroslav Zocher (ME4, vloni první) a 3. Adam Manas (ME3. B) a v oboru mechanik elektronik: 1. Dinh Xuan Nguyen (ME3. A, vloni druhý); 2. Jan Pešata (ME3. A) a 3. Jakub Kalivoda (ME4, vloni a předloni první). Bez zajímavosti není určitě to, že Jaroslav Zocher z oboru mechanik elektrotechnických zařízení byl navíc i předloni coby „druhák“ třetí. Jakubu Kalivodovi se po dvou prvenstvích sice hattrick letos nepovedl, ovšem i třetí místo svědčí o tom, že o svůj studijní obor má opravdový zájem.

„ČEZ Distribuce různými formami dlouhodobě podporuje technické vzdělávání a motivaci žáků ke studiu technických oborů. Podporujeme i realizaci výukových polygonů na školách, například v Plzni a Chomutově. V době distanční výuky jsme také všem nabídli návštěvu virtuálního světa Skupiny ČEZ,“ říká Lucie Masopustová, členka představenstva ČEZ Distribuce.

Podle ní, má společnost i vlastní dvouletý Absolventský program, během něhož absolventi učilišť, středních i vysokých škol mají v rámci zácviku k dispozici takzvaného garanta, který je provází adaptací ve společnosti a v pracovním procesu. Absolventi v rámci svého zácviku rovněž rotují po různých odděleních, zapojují se do rozvojových programů a mají možnost účastnit se exkurzí do provozů Skupiny ČEZ. „Jedná se o nástroj generační obměny, kdy absolvent po úspěšném dvouletém zácviku získává standardní pozici v rámci společnosti ČEZ Distribuce,“ uzavírá Lucie Masopustová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru