S Davidem dorazí nádherné slunečné počasí, ale pouze na skok
K přelomu jara a léta patří dozrávající třešně. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - Plus minus 12 000. Tolik blesků bylo zaznamenáno na území České republiky v pondělí 13. června 2022. Některé bouřky byly dost intenzivní (a fotogenické), nicméně jednalo se o bouřky, které řádily za hranicemi západních/severozápadních Čech. Asi je to dobře, ne každý touží po kroupách a nárazech větru se sklony ke kriminalitě. Nejbližší přítomnost se obejde bez bouřek, protože do hry vstoupí tlaková výše David. Ubude mraků, avšak ty se jen tak nevzdají...

V neděli 12. června na stanicích ČHMÚ bylo až 31,9 °C, a sice v Doksanech poblíž Litoměřic/Lovosic. Aneb další teplotní triumf pro severozápadní Čechy. Teď se pořádně zapotí Francouzi. Nemalou část Francie sevře masa horkého vzduchu a s ní související maxima v rozmezí 35 až 40 °C, sem tam i nad 40 °C. Původně to vypadalo, že i my se dočkáme teplot fakt vysoko nad 30 °C, navíc o víkendu, ale už to vypadá lépe, respektive ne tak žhavě. Ale není všem žhavým chvilkám konec...

14. června: V průběhu rána od severozápadu přijde vysoká oblačnost, kterou později doplní i oblačnost nízkého patra (stratocumuly, cumuly), ale pršet nebude. Večer už zase bude jasno, takže budeme moci říct něco ve smyslu: Čau hvězdy! Nejvyšší odpolední teploty okolo 19 až 23 °C, nejnižší ranní teploty kolem 11 až 7 °C, čili na své si mohou přijít i otužilci.

15. června: Převážně jasno, jen v odpoledních hodinách přechodně skoro jasno až polojasno a de facto jen nad Krušnými horami. Pohodička. Nejvyšší odpolední teploty okolo 22 až 26 °C, nejnižší ranní teploty zas kolem 11 až 7 °C.

16. června: Na scénu se vrátí... Bouřky. Odpoledne, takže tak. Nejvyšší odpolední teploty okolo 23 až 27 °C, nejnižší ranní teploty kolem -1 000 000 °C. Minus milion, no to určitě ty cypovníku. *emotikon opice, která si zakrývá oči rukama* (Ve skutečnosti se čtvrteční noční/ranní minima budou pohybovat kolem 14 až 10 °C.)

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru