Muž naletěl podvodníkovi, celé své úspory vložil do bitcoin automatu
ilustrační foto
Chomutov

Ústí nad Labem - Policisté z oddělení hospodářské kriminality vyšetřují další případ podvodu pod smyšlenou legendou narušení bezpečnosti účtu.

Poškozený 47letý muž byl telefonicky kontaktován falešným pracovníkem jedné z bank. Pod smyšlenou legendou, že u jeho účtu došlo k narušení, poškozený na základě pokynu vybral ze svého účtu částku 540 tisíc korun.

"I přesto, že od své banky byl ještě následně informován prostřednictvím SMS zprávy, aby si dal pozor na podvodné jednání, tak tuto částku dle instrukcí vložil do po částech do Bitcoin automatu v centru města," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru