Řidič v noci na Chomutovsku usnul za volantem, měl obrovské štěstí!
Ilustrační foto, zdroj: Policie ČR
Chomutov

Chomutovsko - Naštěstí jen s lehkým zraněním vyvázl z dopravní nehody 20letý řidič osobního vozidla, který v květnu uprostřed víkendové noci havaroval na silnici č. I/13 mezi Jirkovem a Mostem.

Na úrovni vodní nádrže Újezd zřejmě v důsledku opilosti nezvládl řízení a vyjel mimo pravý okraj silnice. Poté, co dotyčný najel na kovová svodidla, pokračoval v jízdě až do doby, než narazil do stromů a vozidlo se přetočilo na bok.

Policisté po nehodě s mužem provedli dechové zkoušky, podle kterých měl v sobě více než 1,5 promile alkoholu. "Škoda, kterou dotyčný způsobil na silničních svodidlech a stromech, byla vyčíslena na desítky tisíc korun. Při nehodě bylo samozřejmě poškozeno i osobní vozidlo, odhadnutá škoda činí kolem 100 tisíc korun. Podle svých slov mladý muž před nehodou při řízení usnul," uvedla mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

Kvůli řízení pod vlivem alkoholu nyní čelí podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. "Protože měl navíc v tomto stavu způsobit dopravní nehodu, hrozí mu u soudu vyšší trest. Kromě zákazu činnosti nebo peněžitého trestu by soud mohl rozhodnout o odnětí svobody na šest měsíců až tři roky," dodává policejní mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru