Bývalému podnikateli z Chomutova hrozí kriminál. Neodváděl daně ani pojištění za své zaměstnance
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Obvinění ze dvou trestných činů čelí 47letý muž z Chomutova. Ten podle dosavadních zjištění policistů po dobu několika měsíců při svém podnikání neodváděl za zaměstnance zálohy na daň z příjmů ani pojistné na zdravotní pojištění, a to přesto, že příslušné částky zaměstnancům z výplaty strhával. Svým jednáním tak měl způsobit škodu přesahující v součtu 200 tisíc korun.

Kromě toho dotyčný podle výsledků prověřování nezajistil vedení účetní evidence a ve dvou po sobě jdoucích letech nepodal řádná daňová přiznání. "V důsledku popsaného neplnění zákonných povinností vyšetřovatel muže obvinil ze spáchání trestných činů neodvedení daně, pojistného na sociální zabezpečení a podobné povinné platby a zkreslování údajů o stavu hospodaření a jmění. Pokud soud jeho vinu prokáže, hrozí mu kromě zákazu činnosti také odnětí svobody až na tři roky," uvádí policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru