Konec týdne přinese tropických 30 °C, jasnou oblohu k tomu ale nepřidá
O víkendu bude počasí třeba na jízdu na paddleboardu. Vyzkoušet ji můžete na jezeře Most. Ilustrační foto
Chomutov

Chomutovsko - No fuj – pokud by se počítače nepletly, ve dnech 18. a 19. června (sobota a neděle) bychom na nebi neviděli (téměř) ani jeden mrak a hlavně, teploměry by ukázaly až plus minus 38 °C s tím, že ve Francii by ve dnech 16. a 17. června měli přes 40 °C. Sice by se jednalo jen o několikadenní záležitost, ale stejně... „Předpověď“ na tak vzdálenou přítomnost je lidově řečeno o ničem, nicméně trocha počasového sci-fi na úvod neuškodí, ne? Co rozhodně není počasové science fiction je to, že na Světový den proti dětské práci (12. června) v severozápadní části Česka teploměry ukážou až tropickou třicítku.

Avšak jak už prozradil titulek, ani tentokrát se nedočkáme stoprocentně modrého nebe. Holt jsme asi moc hříšní...

Pátek desátého: V (brzkých) ranních hodinách se u nás vyjasní. A jestli náhodou ne, tak je Garrulus glandarius pěkně hloupý ptáček. Každopádně, s příchodem dopoledne se sen o dokonale slunečném závěru pracovního týdne rozplyne. Útěchou budiž to, že mraky budou vládnout i vzdušnému prostoru nad Chorvatskem nebo východním pobřežím Itálie. Chudáci koupáci z Čech, na druhou stranu všichni víme, že i na Jadranu počasí mívá své dny. Pršet nebude. Nejvyšší odpolední teploty okolo 21 až 25 °C.

Sobota jedenáctého: Sandály (nejstarší obuv na světě) se obejdou bez ponožek, alespoň v odpoledních hodinách, protože nejvyšší odpolední teploty zamíří k hodnotám okolo letních 24 až 28 °C. Za rozbřesku však ponožky v sandálech přijdou vhod, nejnižší ranní teploty totiž budou kolem 14 až 10 °C. Od dopoledne do pozdního odpoledne až večera převážně polojasno až oblačno beze srážek, v úvodu a koncem dne jasno až polojasno.

Neděle dvanáctého: Co se mraků týče, počítejte s reprízou sobotního dne, s tím rozdílem, že by mohla vznikout přeháňka nebo slabá bouřka, a to hlavně nad Krušnými horami. Ono prostě nemůže být vymeteno! Zklidněme emoce. Nejvyšší odpolední teploty okolo 25 až 29 °C, ojediněle až okolo 30 °C.

Pondělí třináctého: Po přechodu studené fronty, srážkově pasivní, se citelně ochladí. Pondělní maxima se budou pohybovat okolo 19 až 23 °C, sem tam možná až okolo 24 °C, ale i to je v cajku, kór v pondělí. Povětšinou polojasno až oblačno, beze srážek.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru