Dolní Poohří představilo řadu novinek na tuto sezónu. Podívejte, které to jsou
Jednou z turistických atrakcí je nejmenší chmelnička na světě v Žatci. Foto: Jitka Fárová
Chomutov

Dolní Poohří - Vedle konference připravila Destinační agentury Dolní Poohří na letošní rok i několik novinek. Tou je například nový facebookový profil, který funguje od dubna. Předchozí profil byl totiž napaden a veškeré informace na ně, byly zablokovány.

Jednou z nich jsou tištěné Novinky, které zájemci najdou na infocentrech ve městech a jež představují turistické novinky letošního roku v celém Dolním Poohří.

„Další novinkou je sborník Toulky Dolním Poohřím s… Každý region má svého průvodce, třeba v případě Žatce jsou to Starci na chmelu. Průvodce Dolním Poohřím je v kroužkové vazbě, má 90 stran, stojí 50 korun a nabídne různé zajímavosti, odkazy, informace,“ představil jednu z novinek pro turisty Lukáš Pichlík.

Videotoulky jsou další novou věcí, která by turisty mohla zaujmout. Jedná se o tříminutová vide, která ukazují zajímavá místa v regionu. Celkem bude 10 dílů, z nich první budou k vidění na konferenci v Lounech. Ke shlédnutí budou poté k dispozici na YouTube kanále.

V červenci plánují představitelé agentury spustit Prázdninového průvodce, který bude představovat města a památky s komentáři místních starostů.

Velmi diskutované téma posledních let je cykloturistika. Právě ta se bude prezentovat i na konferenci Stop&Stay. V pořadu Cyklotoulky v díle z Poohří zavede diváky do okolí Kadaně a Klášterce nad Ohří. Vysílat ho bude Česká televize 23. června. Na srpen je pak připraveno cykloputování po místech, která získala certifikát Destinační agentury Dolní Poohří. Natáčet se bude na Lounsku, kde jsou právě držitelů certifikátu, kteří nabízejí značkové služby, zážitky nebo výrobky.

Vrcholem sezóny bude Den Ohře, který letos proběhne 23. července v Žatci. Letos bude program trochu jiný. „V minulosti to byla spíše statická akce s programem na jednom místě. Letos ji chceme udělat víc dynamicky," uvedl ředitel agentury Dolní Poohří Lukáš Pichlík. Z jednoho místa bude možné vyrazit na trasu dlouhou asi 6 kilometrů, kde bude několik stanovišť. Návštěvníci, převážně děti na nich budou plnit různé aktivity.

Do tradičního programu agentury patří Ohřecká Osmička, což je akce pro běžecké nadšence. Ta se bude konat 12. listopadu v Klášterci nad Ohří. Tam se na společenském večeru ocení účastníci závodu a vyhlásí vítězové fotografické soutěže, která začala 1. dubna a potrvá až do 30. září. Nejlepší fotografie se využijí do různých publikací a kalendářů.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru