Přes Chomutov budou jezdit nejmodernější vlaky Česka. Dráhy pro ně převzaly nové výkonné lokomotivy
Lokomotivy Siemens Vectron. Foto: ČD
Chomutov

Ústecký/Karlovarský kraj - České dráhy převzaly od společnosti RSL další tři lokomotivy Siemens Vectron. V příštích týdnech národní dopravce rozšíří provoz Vectronů v západních Čechách.

"Podle plánu pokračujeme v obnově našeho lokomotivního parku. V oblasti elektrických traťových lokomotiv se u nás prosadily moderní stroje Siemens Vectron. Od společnosti RSL si můžeme pronajmout až 50 těchto moderních evropských lokomotiv a sami jsme přímo u společnosti Siemens objednali dalších 50 strojů, které budou nejrychlejšími dnes vyráběnými lokomotivami Evropy. Jsou vybaveny moderní technikou včetně mobilní komunikace GSM-R nebo zabezpečovacího systému ETCS. Během deseti let chceme do obnovy vlaků investovat až 100 miliard korun," říká Michal Krapinec, předseda představenstva a generální ředitel Českých drah.

České dráhy nyní využívají 23 lokomotiv Siemens Vectron. Pravidelně je nasazují na vlacích Berliner do Berlína, Hamburku a Kielu, Slovácký expres z Prahy do Starého Města u Uherského Hradiště a na Západních expresech z Prahy do Chebu. Nové Vectrony od poloviny června nahradí lokomotivy řady 362 na zbývajícím výkonu na Západním expresu a také na vlacích Krušnohor mezi Chebem a Ústím nad Labem. Na severozápadě republiky tak budou jezdit nejmodernější vlaky Česka: expresní soupravy InterJet a lokomotivy Vectron.

Do konce roku převezmou České dráhy do provozu ještě čtyři lokomotivy Siemens Vectron od leasingové společnosti RSL a jejich celkový počet se rozroste na 27 strojů.

Lokomotivy Vectron mají maximální rychlost 200 km/h a výkon 6 400 kW. Jsou vybaveny nejmodernějším zařízením, např. digitální mobilní komunikací GSM-R nebo vlakovým zabezpečovacím systémem ETCS.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru