Preventisté v Jirkově učí žáky na dopravním hřišti orientovat se v silničním provozu
Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - Na děti 3. a 4. tříd základních škol se během května a června v rámci BESIPu zaměřují manažeři prevence kriminality městské policie. Strážníci Martin Vršan a Jaroslava Sekáčová pro ně připravili dopravní akce bezpečnosti silničního provozu na dětském dopravním hřišti v Olejomlýnském parku.

Pro děti je tam připraveno 20 koloběžek, které městská policie pořídila ze svého rozpočtu, aby se děti nemusely vláčet se svými dopravními prostředky až ze školy.

Už na začátek května byla akce BESIP naplánována pro žáky 4. tříd ZŠ Budovatelů. Na dopravním hřišti si děti zopakovaly povinnosti, které stanoví zákon o provozu na pozemních komunikacích, například jak musí být vybaveno jízdní kolo, které povinnosti ze zákona vyplývají cyklistům, řidičům, jak se mají chovat na silnici, jaké jsou povinnosti chodců. Samozřejmě se to týkalo i znalosti dopravních značek.

Děti si zajezdily na jednotlivých úsecích dopravního hřiště, kde si vyzkoušely, zda samy dokáží dodržovat a respektovat dopravní značení. Nerespektování dopravního značení mělo za následek, že někteří řidiči dostali za svůj prohřešek pokutový blok. Naopak nejlepší řidič celé třídy dostal od městské policie „řidičské oprávnění“. Konání akce na dopravním hřišti bylo pro děti zajímavé a z hlediska prevence přínosné.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru