Muž se ženou se v noci na chomutovském sídlišti vloupali do auta. Netušili, že je při tom někdo sleduje
ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Na linku 158 se v průběhu únorové noci obrátil obyvatel jednoho z panelových domů na chomutovském sídlišti v ulici Pod Břízami. Když dotyčný kouřil z okna svého bytu, všiml si na parkovišti dvou podezřelých osob.

Jednalo se o muže a ženu. Když viděl, jak muž vnikl do jednoho ze zaparkovaných aut, okamžitě volal na tísňovou linku a operátora průběžně informoval, co se děje. Zatímco muž prohledával vozidlo, žena stála u něj a rozhlížela se kolem.

Díky zmíněnému telefonátu během chvíle na místo dorazila policejní hlídka. Ta si všimla nejprve jedné osoby, která se dala na útěk, a poté dalších dvou osob, které se také snažily před hlídkou utéct. Policistům se podařilo tyto dvě osoby zadržet, jednalo se o muže a ženu. Ta se přiznala, že hlídala přitom, když jeden bezdomovec, kterého nezná, vnikl do auta a prohledával ho. Tento bezdomovec pak při příjezdu hlídky utekl.

Jak vyšlo najevo, další muž, který byl na místě zadržen, s vloupáním neměl nic společného. Policisté na místě zajistili autorádio, které neznámý muž odcizil ze zaparkovaného osobního vozidla a zanechal ho opodál. Toto rádio pak bylo vráceno jeho majiteli.

Totožnost podezřelého, který měl do auta vniknout, se policistům podařilo operativním šetřením zjistit. Jedná se o 50letého Jirkovana. Ten se měl podle zjištění policistů o měsíc později dopustit ještě dalšího vloupání. Tentokrát byl na to sám a vybral si vozidlo zaparkované v ulici Hornická v Jirkově. Po vniknutí do auta měl ze zavazadlového prostoru odcizit zesilovač a poškodit terárium, které tam bylo uložené. Majiteli tak vznikla více než pětitisícová škoda.

"Padesátiletého muže vyšetřovatel obvinil ze spáchání pokračujícího trestného činu krádeže, za který mu u soudu hrozí až dvouleté vězení. Za podíl na krádeži ve formě účastenství je však díky „hlídání u auta“ stíhána i zmíněná žena. Devětadvacetileté několikrát trestané recidivistce hrozí s ohledem na její nedávné odsouzení za krádež až tříleté odnětí svobody," uvedla mluvčí policistů Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru