Muž, který ukradl auto i s dítětem: Chtěl jsem se jenom odvézt, říká policistům
Ilustrační foto
Chomutov

Chomutov - Chomutovským policistům se po intenzivním šetření podařilo dopadnout muže, který ve středu v Chomutově odcizil nastartované vozidlo s dítětem uvnitř. Zadržen byl v pátek večer. K činu se přiznal. V sobotu byl 46letý muž z Teplicka obviněn ze spáchání tří trestných činů - neoprávněné užívání cizí věci, krádež a maření výkonu úředního rozhodnutí. Policisté zároveň podávají státnímu zástupci podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby.

"Obviněný muž si dle svého vyjádření všiml u chomutovské školky nastartovaného vozu, chvilku prý vyčkával a poté vůz odcizil. Údajně se chtěl s autem jenom někam odvézt. Dítěte v autě si měl všimnout až po chvíli. Z tohoto důvodu měl vůz okamžitě odstavit a z místa odejít," uvedla mluvčí policistů Alena Bartošová.

Případu policisté od počátku věnovali maximální pozornost. K ustanovení podezřelého se dostali na základě vlastního šetření. Muže se jim nakonec podařilo zadržet díky výzvě zveřejněné v médiích. "Tímto veřejnosti a médiím děkujeme za pomoc," dodala tisková mluvčí.

Tento případ, naštěstí bez vážného následku, je zároveň jistým varováním. "Opět upozorňujeme i další řidiče, kteří nechávají svá auta s klíči v zapalování nebo dokonce nastartovaná, že případnému pachateli stačí jen pár sekund k tomu, aby se vozidla zmocnil," říká tisková mluvčí Policie ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru