Ústecký kraj má svou stavbu roku 2021. Stala se jí tahle moderní plavecká hala
Plavecká hala v Lounech. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Ústecký kraj, Louny - Devátý ročník soutěže Stavba Ústeckého kraje ovládly Louny, které obsadily hned dvě vítězné příčky. První místo si odnesla městská plavecká hala v Lounech, která tak získala titul Stavba Ústeckého kraje 2021.

Architekti a zhotovitelé si převzali ocenění z rukou Jana Schillera, hejtmana Ústeckého kraje, Zbyňka Pěnky, předsedy Okresní hospodářské komory v Litoměřicích, a Martina Mandíka, předsedy Oblastní kanceláře Ústí nad Labem České komory autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě.

Soutěž Stavba Ústeckého kraje vyhlásila letos již podeváté Okresní hospodářská komora v Litoměřicích. Záštitu nad soutěží převzal hejtman Ústeckého kraje Jan Schiller a odborné garance se ujaly Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků ve výstavbě (ČKAIT) a Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR. Cílem soutěže je představit široké odborné i laické veřejnosti nejlepší stavby realizované v uplynulém období. V devátém ročníku soutěže se posuzovaly stavby postavené na území našeho kraje v letech 2019-2020.

„Soutěže jako je tato velmi vítám. Jsou motivací pro architekty, stavební firmy i další subjekty spjaté se stavitelstvím. Dokazují, že kvalitně odvedená práce, která stojí za výstavbou nových objektů či rekonstrukcí stávajících budov, je obrovsky ceněna, a to nejen mezi odborníky. Zároveň mohou motivovat mladé generace ke studiu stavebních oborů,“ vyjádřil se k významu soutěže hejtman Jan Schiller.

SEZNAM OCENĚNÝCH STAVEB

1. místo: titul „Stavba Ústeckého kraje 2021“ a finanční odměna 30 tisíc korun

Městská plavecká hala Louny

  • Přihlašovatel: DKarchitekti, s. r. o.
  • Autor: Ing. arch. David Kudla, DKarchitekti, s. r. o.
  • Investor: Město Louny
  • Dodavatel stavby: Metrostav, a. s., Divize 8

1401plaveckahala

 

2. místo: finanční odměna 20 tisíc korun

Rekonstrukce objektu kulturního střediska města Chlumec na MÚ – II. etapa

  • Přihlašovatel: Město Chlumec
  • Autor: Ing. arch. Ondřej Tuček, Ing. arch. Viktor Tuček
  • Spolupráce na interiéru: Bc. Jan Binter
  • Investor: Město Chlumec

 

3. místo: finanční odměna 10 tisíc korun

Zelený dům

  • Přihlašovatel: ES Reality, s. r. o., Louny
  • Autor: Ing. arch. Ivan Kunovský, Ing. Jiří Holík, Ing. Petr Havlíček, Ing. Jiří Vonásek, Ing. Vítězslav
  • Urban, Ing. Martin Frühauf
  • Investor: EKOSTAVBY Louny, s. r. o.

Zvláštní cenou hejtmana Ústeckého kraje a Cenou ČKAIT byla oceněna v soutěži Stavba Ústeckého kraje 2021 výstavba Biotechnologického systému pro čištění důlních vod z jámy MR1 Palivového kombinátu Ústí. Autorem této stavby je společnost Terén Design.

Finanční odměnu poskytla vítězům firma Lafarge Cement, a. s.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru