Pacient nedýchal a byl v bezvědomí! Život mu zachránili strážníci díky defibrilátoru
Městští strážníci mají nově defibrilátor, již stihli zachránit lidský život. Foto zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V odpoledních hodinách 29. prosince 2021 se na operátorku městské policie v Klášterci nad Ohří Jaroslavu Hencovou obrátila rychlá záchranná služba s naléhavou žádostí o spolupráci při poskytnutí první pomoci pacientovi, který byl v bezvědomí, nedýchal a k jeho záchraně bylo zapotřebí použít automatický defibrilátor.

Hlídka městských strážníků ve složení Bohumil Klof a Lukáš Novotný ihned dorazila na místo a zahájila resuscitaci. Za nepřetržité masáže srdce je přístroj navigoval a navedl je i k provedení výboje. Když k pacientovi dorazila rychlá záchranná služba, pacient žil a byl odvezen na specializované pracoviště v Karlových Varech.

Záchranáři pohotový a profesionální postup strážníků kvitovali, patří jim za to velký dík. Své poděkování a úctu k jejich profesionálně zvládnutému zásahu jim ve středu vyjádřil i starosta města Štefan Drozd a za město jim předal symbolické dárky.

1301defibrilator2

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru