VIDEOREPORTÁŽ: Policisté v Krušných horách kontrolují, zda mají řidiči na autech zimní obutí
Dopravně bezpečnostní akce v Nakléřově. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Krušné hory - Jsou řidiči v Ústeckém kraji náležitě vybavení pro jízdu autem v zimních podmínkách? Právě na to se zaměřili policisté při úterních kontrolách.

Jsme na parkovišti v Nakléřovském průsmyku v Krušných horách ve výšce 680 metrů nad mořem. Vjezd je sem v tomto období možný jen na zimních pneumatikách.

„Dnešní dopravně bezpečnostní akce je zaměřená na kontrolu řidičů a vybavenost jejich vozidel pro provoz v zimním období, zvláště pak používání zimních pneumatik a očištění vozidla od sněhu a ledu,“ přibližuje na zasněžené ploše, kam policisté směrují vozidla, Kamil Marek z oddělení tisku a prevence Policie ČR – Krajského ředitelství policie Ústeckého kraje.

https://www.youtube.com/watch?v=TG5Hqaz4C3k

Policisté při dopoledních kontrolách museli nechat na parkovišti odstavené jedno vozidlo, ostatní řidiči měli až na drobné prohřešky typu nerozsvícených mlhovek vše v pořádku. Za to dostali od policistů dárky a informační brožuru.

V té se řidiči ve zkratce dozví, jak se v zimě bezpečně přepravovat v autě a jak své vozy připravit na zimní cestování. Řidiči musí především používat zimní pneumatiky. „Tato povinnost platí od 1. listopadu do 31. března, pokud je na komunikaci souvislá vrstva sněhu, ledu nebo námraza, nebo pokud tato situace může nastat vzhledem k meteorologickým podmínkám,“ vysvětluje Pavla Kofrová z oddělenní tisku a prevence ústeckého krajského ředitelství policie. Dopravní značka „Zimní výbava“ potom přikazuje řidiči motorového vozidla pokračovat v jízdě jen za použití zimních pneumatik.

Šoféři by měli dbát i na výbavu vozidla, kontrolovat akumulátor, světlomety, používat nemrznoucí kapaliny a vhodné je přibalit zvláště při delších cestách nebo cestách do hor teplé deky a tekutiny. Chybu rozhodně neuděláte ani lopatkou a trochou písku.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru