OBRAZEM: Fotograf se rozhodl pomoci dětem z chomutovského Klokánku, projekt podpoří i známí umělci
Obraz podepsala také skupina Rybičky 48. Foto: Jaroslav Noska
Chomutov

Chomutov - Letošní Vánoce jsou opět v jiném než standartním režimu, ale to nebrání tomu, aby lidé nemohli druhým pomoci a udělali radost ostatním.

V minulém roce začal Jaroslav Noska s podporou chomutovského Klokánku. Jednalo se o prodej pohledů s Vánoční tématikou a různých darů. Celkem se vybralo skoro 37.000,- , za které se jelo přímo na nákup pro děti.

„Dárky, kosmetika, kapři a spousty další dobrot pomohlo udělat dětem krásnější Vánoce. Chápu, že toto místo je společností velice přehlíženo. Teda ne jen veřejností, ale i státem a proto se jelo přímo na nákup aby celá akce byla směřována primárně dětem,“ řekl fotograf a organizátor projektu Jaroslav Noska.

Letos chtěl akci zopakovat, ale jako koncertní fotografa ho napadla myšlenka spojit svojí práci s pomocí. „Proto jsem oslovil umělce z řad hudebníků, zda by byla možnost spolupráce v rovině souhlasu s použitím nafocených fotografií a vůlí následně podepsat obraz. Tento nápad měl velice dobrou odezvu a svůj souhlas vyjádřili Rybičky 48, Wohnout, UDG, Divokej Bill, Jelen, Kryštof, Marek Ztracený, Michal Prokop, Lucie Bílá a další,“ uvedl Noska.

0612noska4

0612noska5

Jeden z obrazů, na kterém je skupina Wohnout, který podepsali jednotliví členové kapely. Foto: Jaroslav Noska

0612noska

Projekt podpoří i skupina Kryštof. Foto: Jaroslav Noska

Aktuálně se do projektu připojil i pěvecký sbor COMODO z Chomutovského Gymnázia, jež se bude prostřednictvím Vánočního koncert snažit získat další prostředky. Následně se vybraly fotografie a vše je postupně v tisku. „Hotové obrazy jdou postupně do aukcí a celý výtěžek (mimo nákladu na tisk) jde přímo pro Klokánek. Lidé samozřejmě mají možnost i kupovat pohledy, přispět nebo přinést třeba nějaké dobroty,“ řekl závěrem Jaroslav Noska.

Pokud částka přesáhne 50.000,- tak se udělá Vánoční nákup i pro Klokánek v Litoměřicích.

0612noska2

Pěvecký sbor COMODO z Chomutovského Gymnázia, který akci pro Klokánek také podporuje. Zdroj: FCB Jaroslav Noska

 

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru