Novinka pro řidiče v Chomutově: Parkovné ve městě můžete ode dneška platit i pomocí aplikace. Jak na to?
Foto zdroj: Město Chomutov
Chomutov

Chomutov - V Chomutově se od 1. prosince spouští nová a moderní možnost plateb za parkování ve městě. Kromě hotovostní platby a platby přes SMS je nyní možné zaplatit pomocí aplikace MPLA.

Služba MPLA je uživatelsky jednoduchá a přívětivá. Jedná se o nejrozšířenější službu tohoto typu v České republice, kdy stejnou aplikaci na platbu parkovného mohou občané použít nejen v Chomutově, ale ve více než 60 městech a lokalitách.

Díky GPS telefon snadno lokalizuje, kde se zaparkované auto nachází a sám nabídne vhodnou platbu. Uživatel si jen zvolí délku parkování. Systém dokonce sám ohlídá blížící se konec platnosti parkování a nabídne možnost parkovací dobu prodloužit.

„Pro platbu parkovného pomocí služby MPLA si řidiči mohou stáhnout aplikaci v Google Play či App Store, nebo stačí zadat http://mpla.io do internetového prohlížeče. Služba MPLA je navíc propojena s portálem Mapy.cz, takže lze snadno uhradit parkovné i přímo z jejich portálu či aplikace,“ vysvětluje Lukáš Pöselt, vedoucí odboru informačních technologií chomutovského magistrátu.

U každého z uvedených způsobů jak zaplatit – web, aplikace, Mapy.cz se údaje vyplňují jednorázově při první platbě, aplikace si následně zapamatuje data, která jsou bezpečně spravována pod chráněným přístupem, který využívá ověřené bezpečnostní certifikáty.

„Po uskutečněné platbě systém města obdrží informaci o úhradě. Platný parkovací status vozu je také v informačním systému – strážník si tak platnost parkování ověří prostřednictvím registrační značky vozidla, žádný parkovací lístek za okno už není potřeba. Za každou platbu parkovného přijde na e-mail elektronický účetní doklad se všemi potřebnými náležitostmi,“ dodává Pöselt.

Ruku v ruce s touto inovací jde i nový web týkající se parkování, který Chomutov spouští k 1. prosinci. Na adrese https://parking.chomutov.cz/ obyvatelé i turisté naleznou vše ohledně parkování na území města – mapy s parkovacími zónami či možnosti plateb za parkování, ale také informace k rezidentním a abonentním kartám s online formulářem pro elektronické podání žádosti o vydání parkovací karty.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru