Jirkovana (27) si najali na rekonstrukci bytu, po práci se tam ale vrátil oknem krást!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Jirkov - Vyšetřovatel obvinil z trestného činu krádeže 27letého muže z Jirkova. Viní ho z toho, že se v srpnu měl vloupat do bytu v Jirkově, kde probíhala rekonstrukce.

Paradoxem je, že dotyčný v bytě pomáhal právě při zmíněné rekonstrukci. Díky tomu věděl, že uvnitř se nachází různé nářadí. Zřejmě mu to nedalo a poté, co byt opustil, rozhodl se do něho vrátit. K tomu využil nejspíš okno otevřené na ventilaci. Protože se jednalo o přízemní byt, nebyl to pro něho asi žádný velký problém. Odcizit tam pak měl různé nářadí, jako bourací kladivo, vrtačku, elektrické míchadlo a další. Majitelům tak vznikla škoda vyčíslená na více než 10 tisíc korun. Odcizené nářadí měl dotyčný následně rozprodat.

"Popsaného jednání se měl Jirkovan dopustit i přes to, že byl tzv. „v podmínce“. Pro majetkovou trestnou činnost byl totiž nedávno odsouzen k podmíněnému trestu odnětí svobody a byla mu stanovena zkušební doba až do května roku 2024. V souvislosti s popsaným vloupáním by ho tak soud v případě uznání viny mohl poslat za mříže až na tři roky," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru