Tohle se často nevidí! Muž roztrhal peníze, topil je v pivu a nacpal je do větráku
ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - Některé trestné činy řeší policisté téměř každý den, s jinými se setkávají jen v ojedinělých případech. Takovým přečinem je například ohrožování oběhu tuzemských peněz, jehož skutková podstata může kromě jiného spočívat například v poškozování českých peněz. Vždyť kdo, snad kromě filmových postav, které si zapalují bankovkou doutník, nebo cigaretu, by dobrovolně ničil peníze?

Jeden takový případ prověřovali policisté na Teplicku, kteří v uplynulých dnech právě ze shora uvedeného přečinu obvinili 27letého muže. "Je podezřelý, že v polovině září v herně roztrhal několik sto a dvou set korunových bankovek, které pak v nastrkal do stolního ventilátoru a namáčel v půllitru s pivem," přibližuje případ mluvčí policistů Daniel Vítek.

Podle usnesení o zahájení trestního stíhání měl takto poškodit bankovky v celkové nominální hodnotě sedm set korun. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, v krajním případě by mohl jít až na půl roku do vězení, dodal tiskový mluvčí.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru