V kraji zemřela desetiletá dívka s covidem. Na škole je černý prapor
Ilustrační foto: CC0
Chomutov

Ústecký kraj - Za poslední týden zemřelo v Ústeckém kraji 45 osob s onemocněním covid-19. Nejde jen o starší ročníky. Ve středu zemřela s nákazou také 10letá dívka z okresu Louny.

Ve čtvrtek 25. listopadu bylo na území Ústeckého kraje prokázáno 1578 nových případů koronaviru. Jde o číslo mírně nižší než v úterý, kdy padl dosavadní rekord během epidemie.

V celém Česku je k dnešnímu ránu známo 32 643 případů úmrtí v souvislosti s onemocněním covid-19. Nejvíce zemřelých je ve věkové kategorii mezi 75 až 84 lety. Došlo ale už také k osmi úmrtím u osob ve věku mezi 15 – 24 lety a pět dětí zemřelo ve věku do 14 let.

Podle regionálního Deníku navštěvovala zemřelá dívka z okresu Louny základní školu v Žatci. Chodila do páté třídy. Podle novin nebyl covid „jedinou příčinou tragédie“. Na škole visí černý prapor.

V Ústeckém kraji za poslední týden také mírně vzrůstá zájem o očkování. Zatímco 19. listopadu bylo podáno 4 294 dávek očkovací dávky, ve středu bylo vykázáno 4 692 očkování a včera 4 462 očkování.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru