FOTO: Čtveřice dovážela z Polska k nám látku pro výrobu pervitinu. Díky kšeftům si žili na vysoké noze
4x foto zdroj: Policie ČR
Chomutov

Ústecký kraj - Ústečtí kriminalisté na základě dlouhodobě rozpracovaných informací a poznatků získaných z předchozích realizací na úseku drogové kriminality na teritoriu celého Ústeckého kraje zrealizovali případ sehrané skupiny pachatelů "pracujících" převážně na Ústecku.

V úterý 9. listopadu ve večerních hodinách takzvaně spadla klec. Na několika místech v Ústí nad Labem kriminalisté zadrželi čtyři osoby, z toho dvě ženy (66,26 let) a dva muže (66,30 let). Za přítomnosti těchto osob provedli tři domovní prohlídky a jednu prohlídku vozidla. Během těchto úkonů zajistili několik věcných důkazů a stop, mimo jiné značné množství prekursorů k výrobě pervitinu.

2211drogy3

Rovněž byla zajištěna vyšší finanční hotovost v různých měnách, převyšující 1 milion Kč. Jednalo se o úspěšné zakončení dlouhodobě rozpracovaných případů výroby a distribuce pervitinu na území celého Ústeckého kraje. Jedná se o další významný zásah do drogové sítě.

2211drogy2

Tato skupina se zabývala dovozem prekursorů z Polska do České republiky již delší dobu. Prekursory byly následně dále distribuovány osobám, které se pohybují v prostředí výroby metamfetaminu (pervitinu). Některé z nich byly právě pro výrobu metamfetaminu již v předchozím období zadrženy a jsou v současné době stíhány vazebně.

2211drogy4

Přeprava prekursorů ze zahraničí, ale i následná distribuce dalším osobám, byly důkladně propracovány, včetně zajištěného krytí pro případ policejních kontrol. Jednalo se o osoby, které dosud nebyly pro drogovou trestnou činnost v minulosti prověřovány. I přes vysoký životní standard, osoby navenek působily skromně a nenápadně.

"V současné době jsou tři osoby (muži r .55, r. 91 a žena r. 95) stíhány vazebně pro trestný čin Nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy, za což jim hrozí trest odnětí svobody až do výše 10 let. Ovšem tímto práce kriminalistů nekončí. Nadále bude probíhat vyhodnocování důkazů a zjištěných informací. Není vyloučeno trestní stíhání dalších osob," uvedla policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru