Počet nově nakažených se v Ústeckém kraji za týden zdvojnásobil. Na Chomutovsku včera přibylo 136 nemocných
Testování na koronavirus. Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj - V sobotu přibylo podle údajů Ministerstva zdravotnictví dalších 952 případů onemocnění covid-19. Jde o téměř dvojnásobek proti sobotě minulého týdne a čtyřnásobek situace před čtrnácti dny.

Všechny okresy Ústeckého kraje jsou na tom nyní obdobně, delší dobu není výrazně nižší nebo vyšší nemocnost ani v jednom z nich. Nejméně nakažených včera odhalili na Děčínsku (76), následováno Lounskem (108). Na Litoměřicku přibylo 130 nakažených. V pomyslném žebříčku je dále Chomutovsko se 136 a Mostecko se 139 nově infikovanými. Nejvíce prokázaných případů bylo v sobotu na Teplicku (177) a Ústecku (186).

Ministerstvo zatím za sobotu eviduje jedno úmrtí pacienta s covidem, statistiky se ale zpětně doplňují. Za pátek je již devět zemřelých.

Očkovat se včera nechalo na severozápadě Čech 1 684 osob.

Volných je v Ústeckém kraji nyní 35 procent standardních lůžek s kyslíkem a 29 procent lůžek s možností umělé plicní ventilace. Infekční oddělení ale už hlásí jen deset procent volných lůžek s umělou plicní ventilací. Používaný nyní není ani jeden ze tří přístrojů umožňující mimotělní okysličování oběhu.

Situace v Ústeckém kraji je jen mírně optimističtější proti jiným částem republiky. Celostátně bylo včera potvrzeno 14 402 případů, což je zatím nejvíce za sobotu od počátku epidemie.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru