23 tisíc nemocných za jediný den, opět rekordní číslo. Nákaz přibývá i v Ústeckém kraji
Hlavní sestry nemocnic Krajské zdravotní vyzvaly lidi ke spolupráci. Nemají se obávat očkování. Ilustrační foto
Chomutov

Ústecký kraj – V pátek bylo v celém Česku odhaleno 22 936 potvrzených případů onemocnění covid-19. Je to nejvíce za celé trvání epidemie. Přes tisíc nových nákaz se za jediný den potvrdilo i v Ústeckém kraji.

Páteční celorepublikové číslo překonalo úterní statistiku, kdy přibylo v zemi 22 508 nemocných.

V celém Česku bylo provedeno za pátek 85 870 PCR testů a těsně nad 60 tisíc antigenních testů.

Situace v Ústeckém kraji

Také údaj z Ústeckého kraje, 1192, překonal zatím nejvyšší počet prokázaných onemocnění v současné vlně pandemie. V úterý bylo 1050 nových případů.

Od začátku epidemie bylo v Ústeckém kraji prokázáno onemocnění novým koronavirem u 138 tisíc lidí. Za pátek jich nejméně přibylo na Lounsku (111 nákaz). Následují Teplicko (147), Mostecko (148), Chomutovsko (172) a Děčínsko (175). Na Ústecku bylo za jeden den více než dvě stovky nových případů (201). Nejvíce prokázaných nákaz bylo včera na Litoměřicku (238).

Dosud v Ústeckém kraji zemřelo s onemocněním covid-19 2731 osob. Včera ke statistikám přibyl jeden člověk na Ústecku a tři na Litoměřicku.

Hlavní sestry z nemocnic Krajské zdravotní v Ústeckém kraji napsali otevřenou výzvu lidem se žádostí o pomoc. Přečtěte si ji zde.

Nová opatření

Kvůli zhoršující se situace vláda schválila mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví, na základě kterého bude od 22. listopadu možné prokazovat se při volnočasových aktivitách pouze očkováním nebo potvrzením o prodělání nemoci v posledních 180 dnech. Skončí tak uznávání antigenních a, až na výjimky, také PCR testů.

Vláda schválila rovněž pravidelné testování zaměstnanců. Zaměstnavatel musí nejpozději od 29. listopadu 2021 zajistit pravidelné týdenní testování rychlými antigenními testy. Testování jednou týdně se týká i osob pracujících jako OSVČ. Testování se netýká osob s dokončeným očkováním, s potvrzením o prodělání nemoci, negativním RT-PCR testem mladším 7 dní či rychlým antigenním testem mladším 7 dní, který provedl zdravotnický pracovník. Testovat se nemusí ani zaměstnanci, kteří během výkonu práce nesetkávají s žádnými dalšími osobami.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru