Zloděj si v Jirkově vytipoval BMW s plátěnou střechou. Nic si z něj neodnesl, ale škoda je pořádná!
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Jirkov - Do vazební věznice převezli chomutovští policisté v závěru minulého týdne 38letého muže, kterého zadrželi v souvislosti s vloupáním do osobního vozidla v Jirkově. Oznámení o vloupání do auta přijali policisté minulé úterý.

Podle jejich zjištění se původně neznámý pachatel pokusil dostat do zaparkovaného vozidla tovární značky BMW se stahovací plátěnou střechou tak, že tuto střechu rozřízl. Tím v ní způsobil více než 80cm trhlinu. Do vozidla se mu však přesto dostat nepodařilo a nic z něho neodcizil. Poškozením střechy však majiteli způsobil více než stotisícovou škodu.

Vyhodnocením zajištěných důkazů se policistům do dvou dnů podařilo zjistit totožnost podezřelého a následně ho i zadržet. Auta měl dotyčný podle všeho v oblibě, před nedávnem byl obviněn z vloupání do několika vozidel v Jirkově.

"Obviněný byl původně vyšetřován na svobodě, avšak po dalším pokusu o vloupání již vyšetřovatel minulý týden podal podnět k jeho vzetí do vazby. Recidivista tedy bude čekat na verdikt ve vazební věznici. Za spáchání trestných činů krádeže ve stádiu pokusu a poškození cizí věci hrozí muži v případě odsouzení až tříleté odnětí svobody," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru