V Česku za včerejšek přibylo nejvíc nakažených od začátku epidemie! Přes tisíc nových nakažených je i v Ústeckém kraji
Chránit před onemocněním se můžete i zvýšenou hygienou. Ilustrační foto: CC0
Chomutov

ČR, Ústecký kraj - V České republice bylo v úterý potvrzeno 22 479 nových případů nákazy koronavirem. Je to nejvíce od počátku epidemie a zároveň dvojnásobek proti pondělí.

Dosud nejvíce nemocných přibylo během druhé vlny epidemie letos 6. ledna. Tehdy to bylo za jeden den 17 778 prokázaných případů. V úterý bylo provedeno na druhou stranu nejvíce PCR testů - 79 tisíc. To je proti zmiňovanému 6. lednu dvojnásobek. Ve zkratce se dá říci, že se dvojnásobně více testuje, ale případů nepřibylo dvojnásobně více.

Jaká je situace v Ústeckém kraji? Tady v úterý přibylo přes jeden tisíc nakažených, zhruba o čtyři stovky víc než den předcházející. Zemřeli dva lidé, v pondělí to bylo pět osob.

Žádný okres v Ústeckém kraji se v tuto chvíli zásadně nevymyká nízkou, či naopak vyšší nemocností v porovnání s ostatními. Přibylo od 125 osob za den na Mostecku po 173 na Ústecku. Za úterý bylo v Ústeckém kraji očkováno dva a půl tisíce lidí.

V nemocnicích v Ústeckém kraji je podle údajů Ministerstva zdravotnictví volných 26 procent standardních lůžek s kyslíkem a 24 procent lůžek s možností umělé plicní ventilace. Volný je jeden přístroj ze tří sloužící k mimotělný membránové oxygenaci.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru