Nekončící růst cen nemovitostí na Chomutovsku. Ceny bytů nahrávají spíše investorům
ilustrační foto: CC0
Chomutov

Chomutovsko - nekončící růst cen nemovitostí trápí nejen mladé lidi, ale také rodiny, které si na realizaci svých domovů musejí ještě chvíli počkat.

Růst cen bytů v České republice je 4. nejrychlejší z celé Evropské unie. Cena nemovitostí v Ústeckém kraji se průměrně zvedla o 30% od začátku minulého roku a v nejbližší budoucnosti klesat nebude. Ceny bytů nyní spíše nahrávají investorům z větších měst, jako je Praha, Plzeň nebo Brno, kteří i přes rostoucí ceny stále vidí nemovitosti na severu čech jako atraktivní komoditu. Velmi rychle také stoupá poptávka po rekreačních nemovitostech.

Realitní makléřka z M&M reality uvedla: “Z mého postřehu už investoři nevyhledávají pouze osobní vlastnictví, ale kupují i družstevní byty pro následný podnájem. Aktuálně tak doporučujeme klientům, kteří váhají a zaznamenali růst cen, ať koupí nyní, vzhledem k faktu, že ceny nemovitostí klesat nebudou.”

Lidé stále projevují zájem o hypotéky

“Díky naším hypotečním specialistům víme, že klienti bez ohledu na růst úrokových sazeb zájem o hypotéku projevují. Avšak vzhledem k aktuální situaci se lidé čím dál tím více zadlužují, a proto i bankám trvá vyřízení hypoték déle. Dříve jsme čekali na čerpání hypotéky 2 měsíce, nyní jsou to standardně 3 měsíce.” řekla realitní makléřka pro M&M reality Tereza Bendlová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru