Nový úsek dálnice D7 u Panenského Týnce bude od prosince v provozu
Nový úsek dálnice u Panenského Týnce. Foto: ŘSD
Chomutov

Panenský Týnec - Silničáři zprovozní během prosince nový úsek dálnice D7, která spojuje Ústecký kraj se Středočeským a Prahou. Jde o více než tři kilometry nové dálnice.

Stavba 3,5 kilometru dlouhého úseku začala v září 2019. Hodnota nové dálnice je 750 milionů korun bez DPH. Tato stavba zkapacitňuje stávající dvoupruhovou silnici I/7 na čtyřpruhovou dálnici, která má za cíl zajistit plynulou a bezproblémovou dopravní obslužnost průmyslových zón u Mostu, Loun a Postoloprt, zejména pak průmyslové zóny Žatec – Triangle.

Levý jízdní pás dotčeného úseku stavby dálnice je již dokončen v celé délce a poskytl tak prostor pro převedení provozu a uvolnění pracoviště na pravém jízdním pásu. Nyní zde pokračují práce na konstrukčních vrstvách komunikace tak, aby silničáří v případě příznivého počasí mohli v druhé polovině prosince tohoto roku nadělit řidičům vánoční dárek v podobě zprovoznění obou jízdních pásů.

Jak stavba probíhala v průběhu měsíce září, se dozvíte z videa níže:

https://www.youtube.com/watch?v=8uo-l0NAM2Y

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru