Všechny školy v Česku čekají dvě vlny plošného testování, nařídí jim to Ministerstvo zdravotnictví
Covidový test. Ilustrační foto
Chomutov

ČR - Vláda Andreje Babiše v demisi odsouhlasila na schůzi v pátek 12. listopadu změnu mimořádného opatření Ministerstva zdravotnictví, kterou budou školám a školským zařízením v celé ČR nařízeny dvě vlny plošného testování žáků.

Kabinet projednal návrh na změnu mimořádných protiepidemických opatření. Ministerstvo zdravotnictví nařídí provést ve dvou vlnách, 22. a 29. listopadu, preventivní antigenní testování ve školách a školských zařízeních v celé ČR zapsaných do školského rejstříku, s výjimkou škol zřizovaných Ministerstvem spravedlnosti a škol zřízených při zařízení pro výkon ústavní nebo ochranné výchovy a základních škol při zdravotnickém zařízení.

Včera bylo v Česku nově diagnostikováno 10 395 případů onemocnění COVID-19. Průměrný denní počet záchytů minulý týden byl 9 387 případů. Do nemocnic muselo 282 nových pacientů. Celkem nyní Ministerstvo zdravotnictví registruje 3 557 všech
hospitalizovaných pacientů s COVID-19, z toho pacientů na JIP je 501 a z toho je 241 pacientů na umělé plicní ventilaci a deset na mimotělním oběhu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru