Jednatelka Euroregionu Krušnohoří Petra Konečná blahopřeje Vlastimilu Vozkovi. Foto: Oldřich Hájek
Chomutov

Litvínov - Euroregion Krušnohoří/Erzgebirge ocenil letos již potřinácté osobnosti, které svojí angažovaností významným způsobem přispěly k udržení a rozvoji tradic a mají významný podíl na vytváření podmínek a dobrých vztahů v přeshraniční spolupráci. Ceny byly slavnostně předány v tomto týdnu na Zámku Valdštejnů v Litvínově.

Laureát CENY za rok 2020:

Jiří Roth, dlouholetý předseda komise pro životní prostředí

Projekty, které komise pro životní prostředí a regionální plán pod jeho vedením prosadila, či realizace společných záměrů se saskými partnery, to vše položilo pevné základy, na kterých se dosavadní česko-saská spolupráce v oblasti životního úspěšně rozvíjí.

https://www.youtube.com/watch?v=NrFN5RZnfEo

Laureáti CENY za rok 2021:

Vlastimil Vozka, bývalý primátor města Mostu

Thomas Wittig, bývalý primátor města Marienbergu

Z partnerství obou měst pod vedením bývalých primátorů vzniklo mnoho společných úspěšných přeshraničních projektů, od podpory setkávání dětí a mládeže, seniorů, výměny pracovníků samospráv, prezentace turistických cílů, vzájemné prezentace umělců, výstavy, koncerty až po podporu zachování hornických kulturních památek a tradic v celém Krušnohoří.

Slavnostního ceremoniálu se zúčastnila řada významných hostů z Čech i Saska. V sále zámku euroregion přivítal zástupce z Ministerstva pro místní rozvoj Svobodného státu Sasko i České republiky, zástupce Ústeckého kraje, Představenstvo a Radu Euroregionu Krušnohoří/Erzgebirge a předsedy odborných komisí. Pozvání přijala také generální konzulka v Drážďanech, paní Markéta Meissnerová, která v závěru obřadu popřála oceněným a přítomné pozdravila jménem konzulátu ČR.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru