STALO SE: Trojlístek nafingoval loupež v klenotnictví! Policisté zveřejnili překvapivé zjištění
Ilustrační foto: archiv
Chomutov

Most - Mostecká policie se zabývala od srpna případem loupežného přepadení v provozovně s klenoty v centru města Mostu, ve které měl neznámý pachatel s cizím přízvukem odcizit šperky, hodinky a peníze. Zjištění kriminalistů je ale překvapivé.

Na případu pracoval zkušený tým kriminalistů a vyšetřovatelů. "V průběhu prověřování policisté vyslechli desítky osob, vyhodnocovali získané poznatky a informace, prohlédli řady kamerových záznamů nejen v obchodním centru, prověřovali i sociální sítě a nakonec dospěli k překvapivému závěru. K loupeži, tak jak byla oznámena, nedošlo," uvedla ve středu mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Tři aktéři, manželský pár a další muž, loupež totiž fingovali, aby získali finanční prospěch a na scénáři provedení se předem domluvili. Nikdo z nich zřejmě nepočítal s tím, že policisté jejich léčku odhalí. Z původně dramatické loupeže se tak stala pouze špatně naplánovaná zpronevěra peněz a zboží, která aktérům vynesla trestní stíhání a příslib vysokých trestů.

"Vyšetřovatel mostecké policie nyní obvinil 34letou ženu z Mostu ze zločinu zpronevěry, jejího 40letého manžela ze spáchání zločinu účastenství na zpronevěře ve formě pomoci a stejně tak dalšího 40letého muže, všechny z Mostu," dodala tisková mluvčí Policie ČR.

Co se podle zjištění policie opravdu odehrálo?

Trojlístek se nejprve sešel doma u manželů, kde si rozdělili role. Týž den odešla ráno žena do provozovny, kde pracovala. Tam za ní přišel dopoledne její partner a předal komplici informace o tom, kdy má do prodejny dorazit. Krátce po poledni vstoupil do prodejny v čepici s kšiltem a rouškou druhý 40letý muž. Za pasem měl nezjištěnou zbraň. Žena mu následně měla vydat již nachystané šperky, hodinky, vše za více než pět set tisíc korun a z pokladny i několik tisíc korun. Aby přepadení vypadalo věrohodně, muž jí měl po předchozí domluvě svázat ruce a nohy a ponechal ji v místnosti po personál.

Vše stihl do pěti minut, obchod opustil a zamířil do bytu k známému, kde se posléze setkal s manželem ženy. Ten si od něj měl převzít odcizené zboží. Policisté lup nezajistili, kde skončil, obvinění neuvedli. Zajistili jen část odcizených peněz. „Přepadená zaměstnankyně“ a muž, který měl loupit v provozovně, jsou stíháni na svobodě, druhý obviněný je nyní ve vazbě pro jinou součást policie. Trojici za toto jednání může soud uložit v případě uznání viny trest odnětí svobody na dvě léta až osm let.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru