Střední průmyslová škola stavební a obchodní akademie v Kadani získala titul Moderní škola
Vítězná škola z Kadaně. Foto zdroj: Kr-ustecky.cz
Chomutov

Ústecký kraj - Na Krajském úřadě Ústeckého kraje se uskutečnilo vyhlášení soutěže Moderní škola 4.0. Do této motivační soutěže se letos přihlásilo kvarteto odborných škol z regionu.

Na akci nechyběla radní pro oblast školství Jindra Zalabáková a také Zdenka Vachková, předsedkyně Výboru pro výchovu, vzdělání a zaměstnanost. Školy podle svého umístění získaly příslušné finanční ohodnocení.

Vítězná škola z Kadaně vytvořila model „Průmysl 4.0“ v navrhování moderních staveb. Tým ze střední školy v Duchcově porotě předvedl Café Špitál – interdisciplinární návrh stavebního projektu. Na třetím místě se umístil projekt děčínské střední školy – komplexní řešení dětského dopravního hřiště. Čtvrté místo obsadila ústecká průmyslovka s „Modelem zbořeného kostela zámecké kaple Božského Srdce Páně ve Velkém Březně“.

„Chtěla bych poděkovat všem, kteří se do této soutěže přihlásili. Výtvory jsou fenomenální. Jsme si vědomi, že jste na tom vašem projektu pracovali měsíce. Proto velký dík patří nejen vám žákům, ale také vašim pedagogům. V neposlední řadě bych poděkovala i odborné komisi, která to letos měla obzvlášť těžké při rozhodování,“ uvedla v závěrečné řeči radní pro školství Jindra Zalabáková.

Soutěž si klade za cíl rozvoj kreativity a využívání chytrých technologií u žáků maturitních oborů středních škol.

Oceněné školy:

Střední průmyslová škola stavební a obchodní akademie, Kadaň, p. o.

výhra 1 milion korun

Gymnázium a střední průmyslová škola, Duchcov p. o.

výhra 800 tisíc korun

Vyšší odborná škola a střední průmyslová škola strojní, stavební a dopravní, Děčín, p. o.

výhra 600 tisíc korun

Střední průmyslová škola stavební a střední odborná škola stavební a technická, Ústí n. Labem, p. o.

výhra 400 tisíc korun

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru