Preventisté z Jirkova vyjeli se školáky na třídenní pobyt. Učili je zlepšovat vztahy v kolektivu
Foto zdroj: Město Jirkov
Chomutov

Jirkov - V rámci prevence kriminality uskutečnila městská policie v září třídenní pobyty pro děti základních škol v Jirkově. Strážníci-preventisté Jaroslava Sekáčová a Martin Vršan a asistenti prevence kriminality vyjeli s dětmi z šestých a sedmých tříd ZŠ Nerudova a ZŠ Krušnohorská do hotelu Svahová.

Cílem pobytu bylo upevňování pozitivního chování a zejména zlepšení vztahů v kolektivu i mezi jednotlivci. Šlo o to, zaměřit se na chování dětí v různých situacích, předcházet rizikovému chování, eliminovat fyzické násilí a agresi a zdůraznit důležitost vzdělávání.

Během pobytů se děti seznámily s prací jirkovských dobrovolných hasičů, kteří jim ukázali, jak se poskytuje první pomoc a předvedli jim vybavení a techniku, kterou používají při záchraně a vyprošťování osob i k ochraně majetku.

Probíhala i beseda s psychologem, s nímž děti diskutovaly o násilí, agresi, šikaně a důsledcích takového chování. Žáci kladli otázky, na které psycholog odpovídal, a měli možnost i individuálního pohovoru. Dalším programem byly ukázky výcviku psů cvičitelů ZKO Otvice. Školáci mohli vidět, jaké rasy psů jsou ke cvičení vhodné, jak výcvik probíhá a co vše se psi dokážou naučit. Děti také dostaly dáreček a sladkost se symbolem pejska či kostičky.

V den ukončení pobytu proběhlo celkové vyhodnocení a preventisté účastníkům rozdali dárky a upomínkové předměty.

Městská policie děkuje za dlouholetou a skvělou spolupráci ZŠ Jirkov, SDH Jirkov, Sávu Arabadžievovi, p. Zaťkovi, kolektivu ZKO-Otvice a především p. Langové a celému kolektivu hotelu Svahová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru