Zajištěné věci. Foto: Policie ČR
Chomutov

Chomutov - Za zdmi vazební věznice skončil 34letý muž z Chomutova, kterého vyšetřovatel obvinil z trestného činu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy.

Kriminalisté přijali koncem září poznatek o distribuci drog a o pěstování rostlin konopí na balkoně bytu obyvatelem tohoto bytu na sídlišti v Chomutově. Na základě toho provedli šetření, kterým si informace ověřili. Získané poznatky nasvědčovaly tomu, že obyvatel daného bytu se skutečně výrobou a distribucí drog zabývá. Proto členové chomutovského toxi týmu provedli u dotyčného domovní prohlídku. Při ní v bytě nalezli sušinu rostlin konopí, ale i bílou krystalickou látku, podle provedeného testu se jednalo o pervitin.

"Muže policisté zadrželi a obvinili ze zmíněného trestného činu. Toho se měl dopustit pěstováním rostlin konopí, ze kterých měl jejich zpracováním získat nejméně čtyři desítky gramů marihuany, a dále měl v několika případech jiné osobě poskytnout pervitin," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Od popsaného jednání ho podle všeho neodradilo ani to, že za stejný trestný čin byl už odsouzen k nepodmíněnému trestu odnětí svobody. Z vězení byl podmíněně propuštěn v září loňského roku a byla mu stanovena čtyřletá zkušební doba.

"Nyní tedy obviněný bude na výsledek vyšetřování čekat ve vazbě. Vzhledem k opakování této trestné činnosti mu soud v případě uznání viny může uložit až desetiletý trest," uzavřela policejní mluvčí.

foto

2710drogy2

2710drogy3

2710drogy4

2710drogy5

2710drogy6

2710drogy7

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru