Policisté při zákroku proti zdrogovanému muži v Teplicích nepochybili, potvrdil znalecký posudek
Zákrok natočil jeden z přihlížejících. Zdroj: Facebook
Chomutov

Teplice - V sobotu 19. června před 15. hodinou zasahovali policisté v Dubské ulici v Teplicích, kde se vzájemně měli napadat dva muži a poškozovali cizí auta. Po příjezdu hlídky na místo našli policisté v ulici U Hřiště na zemi ležet muže bez trička, který měl zjevná zranění.

Jakmile se k němu policisté přiblížili, začal být agresivní, napadl je, způsobil jim škrábance a jednoho pokousal. Policisté museli proti agresivnímu muži použít donucovací prostředky a přivolali mu sanitku. Muž byl předán do péče záchranářů, v sanitce následně zkolaboval a i přes resuscitaci se nepodařilo obnovit jeho životní funkce.

Na sociální síti Facebook se objevilo video zachycující zákrok policie. Video vyvolalo rozruch, někteří zákrok označili za policejní brutalitu. To však policejní mluvčí Veronika Hyšplerová vyvrátila s tím, že za a smrt muže zřejmě může vysoká dávka drog, kterou si vzal.

Krajské ředitelství policie Ústeckého kraje obdrželo od pracoviště soudního lékařství Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem závěrečnou pitevní zprávu (znalecký posudek). Ten konstatuje, že mezi zákrokem policistů a úmrtím muže neexistuje žádná souvislost. Smrt nastala v přímé příčinné souvislosti s intoxikací pervitinem.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru