Muž zapomněl v supermarketu peněženku. Než to zjistil, zloděj už z ní vesele utrácel
ilustrační foto
Chomutov

Kadaň - Začátkem října přijali kadaňští policisté oznámení o odcizení peněženky a mobilního telefonu, ke kterému došlo v supermarketu v Kadani.

Tam byl šedesátiletý muž na nákupu a po jeho zaplacení u samoobslužných pokladen zapomněl peněženku a telefon. Uvědomil si to až doma, a když se na místo vrátil, zapomenuté věci už tam nebyly.

Událost oznámil na policii s tím, že v peněžence měl kromě tří stravenek, několika set korun a dokladů i dvě platební karty. Než je stačil zablokovat, neznámý pachatel s jednou z nich stačil provést několik nákupů na benzinových čerpacích stanicích a v obchodech v součtu za téměř tři tisíce korun.

Výsledkem šetření, které provedli kadaňští policisté, bylo zjištění osoby, která se měla krádeže zmíněných věcí a plateb s pomocí odcizené karty dopustit. "Jedná se o 69letého muže z Kadaně, který je teď podezřelý ze spáchání trestného činu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Poté, co si ho policisté předvolali k výslechu, se ke všemu doznal, a odcizené věci jim vydal. Majitel se tak po pár dnech dočkal jejich vrácení a zřejmě se dočká i vrácení peněz utracených z jeho účtu," uvedla policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru