Kamencové jezero znovu otevře brány otužilcům. A hned třikrát týdně
První organizované koupání v ledové vodě Kamencového jezera proběhlo loni v únoru. Letos začíná otužovací sezonu už tuto sobotu 23. října. Foto: Helena Hubáčková
Chomutov

Chomutov - Po roce a půl se na Kamencové jezero vrací atraktivní otužovací soboty. A co víc - letos bude areál pro milovníky zimního koupání otevřen i další dva dny v týdnu. Tak do plavek!

Chomutovský rekreační areál se otužilcům poprvé otevřel loni v únoru. Další naplánované akce však na dlouhé měsíce přerušila koronavirová epidemie. „Otužování je ale pořád ohromně oblíbené a propadá mu stále více lidí. Jdeme tomuto trendu naproti a připravili jsme pro zájemce rozšířenou možnost užít si ledové vody v našem jezeře,“ zve na obnovenou novinku Věra Fryčová, ředitelka Zooparku Chomutov, pod nějž Kamencové jezero spadá.

Série otužovacích akcí začíná v sobotu 23. října, kdy bude areál otevřený celé dopoledne, tedy od 8 do 12 hodin. A stejné to bude každou další sobotu. „Kromě toho ale budeme otevírat také každé úterý a čtvrtek od 16 do 17 hodin, kdy si budou moci lidé přijít rovněž zaplavat,“ dodává ředitelka.

Otevřený bude pouze vchod z Přemyslovy ulice, vstupné se platit nebude. „Do vody se bude vstupovat výhradně z hlavního mola, na kterém bude také místo na převlečení,“ dodává k tomu vedoucí Kamencového jezera Karel Ton. Na místě bude vždy i certifikovaný plavčík, přesto organizátoři doporučují začátečníkům konzultovat před prvním ´ponorem´ svůj zdravotní stav s lékařem.

Soboty budou speciální nejen delším časovým rozmezím. Ve spolupráci s místními nadšenci do otužování se plánují i nepravidelné doprovodné akce. „Počítáme například s tím, že hlavně pro nováčky bude se svými radami připraven domluvený mentor, který se otužování věnuje už spoustu let,“ nastiňuje Ton. Restaurace Kamenčák by zase měla připravit čaj na zahřátí, připojit se chce i cvičitelka jógy.

Teplota vody v Kamencovém jezeře se aktuálně pohybuje mezi jedenácti a dvanácti stupni Celsia. S blížící se zimou se bude snižovat, například při premiéře loni v únoru měla kolem čtyř stupňů. „Pravidelní otužilci už se k nám těší, my ale zveme i naprosté nováčky, kteří to chtějí jen zkusit. U nás je k tomu ideální příležitost. Pod dohledem, se zázemím a případně i s radami od zkušených,“ uzavírá pozvánku na začátek otužovací sezony ředitelka Věra Fryčová.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru